Home

Achtergrond

Ameland heft 50 procent meer toeristenbelasting

De gemeente Ameland gaat de toeristenbelasting met 50 procent verhogen.

De Waddengemeente geeft sinds 2004 meer geld uit dan er binnenkomt. Door toeristen in plaats van de huidige 0,67 euro per nacht 1 euro te laten betalen, hoopt het gemeentebestuur de financiële problemen op te lossen. Dat meldde een zegsvrouw van de gemeente vandaag.

Ameland is door de provincie Friesland op de vingers getikt. Als de gemeente de problemen niet oplost, dreigt Friesland het eiland onder curatele te stellen. Volgens de woordvoerder wil Ameland de kwaliteit van de toeristische voorzieningen waarborgen. Daarom moeten toeristen extra betalen. Naast belasting op overnachtingen, heft Ameland ook toeristenbelasting via de bootkaartjes. Ook die belasting gaat omhoog.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.