Home

Achtergrond 273 x bekeken 1 reactie

Altijd btw op melkverleasen

Het verleasen van het melkquotum is altijd belast met btw, als het contracten zijn van na 15 juni 2006.

De vrijstelling voor boeren die niet onder de btw vallen, zogenoemde landbouwregelaars, is vervallen. Dat zegt het ministerie van Financiën in een brief aan de Vereniging van Accountants- en Belastingadviesbureaus (VLB).

Landbouwregelaars hoeven geen btw af te dragen als ze melkquotum verkopen, bedrijven met btw-boekhouding moeten dat wel. Btw-afdracht bij verkoop kan ook voor een landbouwregelaar ontstaan door nevenactiviteiten met btw-plicht, zoals een boerderij-camping of de verhuur van jachtrechten.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    diana

    ze voeren zomaar btw in zonder waarschuwing vooraf deze regering zijn echte geld plukkers Vertellen ze zometeen ook aan de btw vrije kopers van schiphol of andere btw vrije zaken dat de kopers verkopers achteraf nog btw moeten afdragen MOOIE BOEL of breng ik de reg ering op ideeen

Of registreer je om te kunnen reageren.