Home

Achtergrond 194 x bekeken

Alarm rond Brits lamsvlees

De Britse schapenhouders zijn verbijsterd nu ze net tijdens grote acties om de Britten zelf meer lamsvlees te laten eten zijn getroffen door een grootschalig alarm rond datzelfde vlees.

De Food Standards Agency (FSA) heeft met grote nadruk gewaarschuwd voor lamsvlees dat resten blijkt te bevatten van diergeneeskundige medicijnen die ziekten kunnen veroorzaken en vooral gevaarlijk zijn voor zwangere vrouwen.

Vermoedelijk is het vlees afkomstig van schapen die waren bestemd voor de fokkerij en niet voor de vleesverwerking. Sommige dieren zijn behandeld met medicijnen waaronder Doramectin "dat niet voldoende tijd heeft gehad om in het systeem van de dieren verwerkt te worden".

De FSA heeft een zogenoemd Food Alert uitgegeven en opdracht gegeven het lamsvlees in de winkels terug te halen. De FSA voegt daar aan toe dat sprake is van 'beperkte traceerbaarheid' die de terugroepactie bemoeilijkt. Het lamsvlees is afkomstig van Welsh Country Foods, onderdeel van de grootste Britse vleesverwerkers Grampian.

Het meeste vlees is vermoedelijk terecht gekomen bij supermarkt Asda en bij de Britse Makro maar de autoriteiten proberen te achterhalen of ook andere partijen zijn getroffen.

Of registreer je om te kunnen reageren.