Home

Achtergrond 153 x bekeken

Ahold verkoopt restant supermarktketen Tops

Ahold heeft met zakenbank Morgan Stanley overeenstemming bereikt over de verkoop van de resterende 71 winkels van de Amerikaanse supermarktketen Tops Markets.

De waarde van de transactie bedraagt 310 miljoen dollar (218 miljoen euro). Dat maakte Ahold vandaag bekend.

Tops Markets wordt gekocht door de investeringstak van Morgan Stanley. De verkoop wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar afgerond, mits de relevante autoriteiten toestemming verlenen en de financiering rond komt. Volgens Ahold kan de uiteindelijke verkoopprijs nog wel wijzigen.

Vorig jaar december verkocht Ahold al 29 Tops-winkels. Tops Markets telt circa 10.000 vaste en tijdelijke werknemers. De keten is actief in het westen en midden van de staat New York en in het noordwesten van Pennsylvania en Ohio. De supermarktketen opereert ook onder de naam Martin's Super Food Stores. Tops Markets werd in 1991 overgenomen door Ahold.

Volgens Ahold maakt de verkoop deel uit van een strategische herwaardering die in november 2006 bekend werd gemaakt. Eerder dit jaar verkocht het concern ook al zijn Amerikaanse dochter US Food Service.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.