Home

Achtergrond 167 x bekeken

Actie D66 tegen stijgende provinciale belasting

De publieke aandacht richt zich ten onrechte vooral op lastenverzwaringen door Rijk en gemeente, terwijl juist provincies steeds meer belasting heffen.

Dat stelt fractievoorzitter Martijn Leisink van D66 in de provincie Gelderland maandag. Vier provinciale D66-fracties zijn een actie begonnen om de burger duidelijk te maken hoeveel belasting provincies heffen.

Volgens Leisink komt er met 1,2 miljard euro alleen dit jaar al 80 procent meer motorrijtuigenbelasting bij provincies binnen dan zeven jaar geleden. "De explosieve groei van de provinciale belasting moet nu echt stoppen. Dit is niet meer uit te leggen aan de bevolking.''

Er is de website verborgenlasten.nl gemaakt waar burgers kunnen uitrekenen hoeveel meer belasting ze de afgelopen jaren hebben betaald. D66-leider Alexander Pechtold ondersteunt de actie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.