Home

Achtergrond 261 x bekeken

Aalsmeer bouwt beeldveilen stap voor stap uit

Bloemenveiling Aalsmeer gaat langzaam maar zeker verder met het gebruiken van beeldveilen.

Een proef met beeldveilen van rozen geeft daar aanleiding toe, meldt de veiling. Zowel de veiling, kwekers en handelaren concluderen uit de proef bij rozen dat het beeldveilen goed uitpakt. Het veilen gaat sneller, logistiek levert het een half uur tijdwinst op. De kwaliteit van producten vaart er ook wel bij, omdat het langer in de koeling kan blijven.

Een aardig neveneffect treedt op bij rozencultivars die naar gelang de teeltomstandigheden van kleur kunnen verschillen. Worden bijvoorbeeld donker oranje Milva's aangevoerd, en meldt de kweker dat begeleid met een goede foto, dan blijkt uit de proef dat dit zo wordt gewaardeerd dat er goede prijzen voor worden betaald.

De veiling gaat nu op klok 13 ook de nog resterende veilgroepen via beeldveilen verkopen. Alleen noviteiten komen dan nog zelf voor de klok. Bij het uitbreiden van het beeldveilen is het voor de veiling wel een aandachtspunt dat op de foto's die worden gebruikt wel een goed beeld geven van de aangeboden partij.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.