Home

Achtergrond 7 reacties

AH: eten moet socialer worden

Albert Heijn gaat het 'sociale aspect' van voeding benadrukken.

Dat stelde topman Dick Boer op het Future Foods Congres in Wageningen, aldus vakblad EVMI.

Volgens Boer is er een duidelijk verband tussen de ambiance waarin een maaltijd wordt genuttigd en het welzijn van de consument. "Uit een recent onderzoek in een verpleeghuis bleek dat mensen die in een huiskamersfeer aten, beter in hun vel zaten dan degenen die in een kille verpleeghuisomgeving zaten."

De maaltijd is volgens Boer de laatste jaren teveel uit de sociale context gehaald. Albert Heijn wil nu de trend dat mensen bijvoorbeeld vaak voor de tv eten omdraaien. Boer: "We ontwikkelen daarvoor initiatieven. Te denken valt aan educatieve campagnes voor het basisonderwijs, ontmoetingsplaatsen in of buiten onze winkels, of zaken als 'organiseer een etentje voor je vrienden'."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Michel

  Helemaal mee eens, melkveehouder. Als ze de producten ietjes goedkoper ergens anders kunnen krijgen doen ze dat. Ooit heb ik meegedaan met een project van hun, varkens2000plus. net op het moment dat we gingen leveren haakten ze af omdat ze goedkoper uit het buitenland konden halen. Hoezo sociaal ??

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  En wij zijn niet de enige die er zo over denken, vraag maar eens aan de vrachtwagenchauffeurs die ah bevoorraden hoe die ah ervaren. Het is een walgelijk bedrijf dat alleen oog heeft voor de aandeelhouders. De menselijke maat is totaal weg daar.

 • no-profile-image

  gli

  We hebben te maken met globalisering, individualisering en marktgerichtheid. Vroeger was er binding van de consument met de winkelier van het dorp of van de wijk. Als daar een product een dubbeltje duurder was dan bij een andere zaak werd er niet moeilijk over gedaan. Maar nu? Diezelfde winkelier zou verantwoording af moeten leggen tegen ik weet niet hoeveel klanten hoe het toch in vredesnaam mogelijk is dat hij een eurodubbeltje meer durft te vragen voor een litertje halfvolle melk dan die andere super. Ook al moet je daar 2 kilometer voor om fietsen. Maar nu de kant van de super! Zou het echt zo zijn dat AH met innerlijke ontferming is bewogen over de problemen van een individu? Ik weet het niet, ik laat het antwoord graag over aan terzake kundigen. Ik hoop dat het antwoord positief zou moeten zijn. Maar aan de andere kant: De zaak moet wel op een redelijke manier blijven draaien en je mag aannnemen dat er ook de wens is om winst te maken. Dat is geen schande, vind ik!
  Natuurlijk, ook ik ben niet helemaal gek!
  Maar als je dat niet bent is een portie twijfel misschien wel op zijn/haar plaats.
  Aandeelhouders /Raden van commissarissen spelen ook een bepaalde rol. En die aandeelhouders willen graag een beetje meer rendement (misschien wel veel meer dan een beetje) ontvangen over hun misschien wel zuurverdiende eurootjes dan die individuen die genoegen nemen met een kleine rentevergoeding op hun spaargeld.
  Daarom: wees voldoende kritisch om elke beweegreden van welke super ook te beoordelen!!!

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  AH de a-sociaalste club van Nederland durft dat te zeggen?

 • no-profile-image

  rowwwenheeze

  eigen voedsel eerst !!

 • no-profile-image

  roeltje

  gaat AH dan ook ervoor zorgen dat de primaire producenten van deze voeding een sociaal aanvaardbare beloning krijgen.

 • no-profile-image

  JAN

  Geld dat ook voor de producenten?

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.