Home

Achtergrond 284 x bekeken 4 reacties

*** PERSBERICHT ***

Dit is Hannekes antwoord op de woensdagvraagOp woensdag 24 oktober start de campagne ‘Boem is ho, plons is water. Maar wat voor geluid maakt een kind? Zorg dat je het niet ondervindt!. Doel van deze campagne is bestuurders van werktuigen en andere voertuigen op het boerenerf erop te wijzen dat kinderen vaak op een boerenerf aan het spelen zijn. En hierdoor, ongezien, in de buurt kunnen komen van werktuigen. De campagne is een initiatief van stichting Voorkom ongelukken op het erf opgericht door Hanneke Maas, in samenwerking met communicatieadviseur Monique van Hal, werkzaam bij GREEN hybride marketing.

Wie maakt zich geen zorgen over de gevaren die je kinderen kunnen lopen wanneer zij op het boerenerf aan het spelen zijn? Die bezorgdheid is helaas niet onterecht. Zeker in de drukke oogstmaanden raken veel kinderen betrokken bij een ongeval. Onwetendheid van kind en bestuurder, haastige spoed en simpelweg niet in de gaten hebben dat kinderen op het erf aanwezig zijn, zijn vaak aanleiding tot ongelukken.

Wakker schudden

Het is daarom belangrijk iedereen eens wakker te schudden en te attenderen op spelende kinderen op het boerenerf. De slogan Boem is ho, plons is water. Maar wat voor een geluid maakt een kind? Zorg dat je het niet ondervindt! staat centraal in de campagne van de stichting. ‘Een confronterende slogan’, aldus Hanneke Maas, ‘maar nodig om iedereen wakker te schudden. Het is hard nodig dat dit onderwerp eens goed belicht wordt. Een ongeluk op boerenerf gebeurt vaker dan je denkt. Maar meestal gaan mensen er pas serieus over nadenken als het te laat is. Als een familielid, buurmeisje of klasgenootje een ongeluk heeft gehad. En dat willen we, uiteraard, voor zijn!’

Campagne

De stichting Voorkom ongelukken op het erf heeft een informatieve website opgericht en heeft een speciale commercial, folders en postermaterialen laten maken om het onderwerp onder de aandacht te brengen. Alle belangenbehartigers uit de agrarische sector zijn benaderd met de vraag deze commercial tijdens komende (jaar-)vergaderingen af te spelen, en infomateriaal uit te delen, en op deze manier aandacht te vragen voor het onderwerp. ‘Iedereen heeft heel enthousiast gereageerd en iedereen heeft zijn medewerking toegezegd', stelt Hanneke. 'Het filmpje is een handige manier om op eenvoudige wijze het onderwerp onder de aandacht te brengen. En wat wij ook heel belangrijk vinden is dat er op deze manier op persoonlijke wijze aandacht wordt besteed aan het onderwerp. Na de vergaderingen kan iedereen napraten over het onderwerp, indien gewenst kan iemand van de stichting extra uitleg komen geven en natuurlijk kan er altijd meer informatie gevonden worden op onze website.’ Ook zal de komende tijd in de landbouwpers extra aandacht gevraagd worden voor dit onderwerp via redactionele artikelen, advertenties, banners en filmpjes op websites.

Foto’s van de ‘making of’ van de commercial ‘Plons is ho, boem is water’.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  corry

  Goed persbericht Hanneke, goed initiatief, elk ongeluk is er een te veel en het zit in een klein hoekje.Maar toch ook aandacht van de ondernemer en een speelhoek voor de kids zijn dingen die daadwerkelijk helpen.
  Voorkomen is beter dan genezen.

 • no-profile-image

  corry

  Goed persbericht Hanneke, goed initiatief, elk ongeluk is er een te veel en het zit in een klein hoekje.Maar toch ook aandacht van de ondernemer en een speelhoek voor de kids zijn dingen die daadwerkelijk helpen.
  Voorkomen is beter dan genezen.

 • no-profile-image

  Manon Houben

  Geweldige actie. Dat zou overgenomen moeten worden. Iedereen is zich op een rustig moment wel van het risico bewust, maar in onze haast en tijdens drukke werkzaamheden op en rond de bedrijven wordt het vaak vergeten. Helaas een een ongeuk wat gebeurd is, vergeet je noooooit meer dus ........

 • no-profile-image

  Mevr. L. Moonen

  Een goed bericht Hanneke. Er kan niet voorzichtig genoeg omgegaan worden op een boerenerf. Ik, als moeder van een overleden kind, gruwel helemaal als ik weer zo'n bericht in de krant lees dat een kind op het erf van eigen ouders is omgekomen onder een tractor o.i.d.
  Dit onderwerp verdiend hoge aandacht.

Of registreer je om te kunnen reageren.