Home

Achtergrond

Vergunning opslag rode diesel afgeschaft

Er is vanaf 1 januari 2007 geen vergunning meer nodig voor het hebben van een opslagtank voor rode diesel. Deze wordt omgezet in een controle op feitelijk gebruik langs de weg. Dat schrijft minister Zalm van Financiën in een brief aan de Tweede Kamer.

De vergunning voor het hebben van een opslagtank voor rode diesel was in het leven geroepen om te voorkomen dat deze laagstbetaalde diesel als motorbrandstof voor het wegverkeer wordt gebruikt. Het is wel toegestaan de brandstof voor landbouwvoertuigen te gebruiken.

De maatregel om de vergunning nu af te schaffen is genomen in het kader van het verminderen van de administratieve lasten. Het jaarlijkse aantal vergunningen neemt zo af van 3411 naar 22 en de daarbij behorende lasten nemen af van 119.385 euro naar 577 euro.

Naast deze maatregel wil het ministerie van financiën nog een dikke twintig vergunningen vereenvoudigen. 11 daarvan worden er volledig afgeschaft en nog eens 11 worden omgezet in algemene regels zodat er geen vergunning meer nodig is.

Meer informatie Bekendmaking op site ministerie van Financiën

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.