Home

Achtergrond

Uitrijperiode mest op klei- en veengrond met vijf dagen verlengd

De uitrijperiode voor mest op klei- en veengrond is met vijf dagen verlengd tot en met 20 september 2006. Dat heeft minister Veerman van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit bekend gemaakt. Het uitrijverbod voor zand en löss gaat 15 september in.

Reden voor de nieuwe verlenging van de vrijstellingsregeling is het natte weer van augustus en begin september. Eerder deze maand had Veerman al besloten tot een verlenging met twee weken tot 15 september 2006. Normaal gesproken geldt een uitrijverbod voor dierlijke mest van 1 september tot en met 31 januari.

De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) had minister Veerman van LNV verzocht om de uitrijperiode voor drijfmest op veen- en kleigronden te verlengen tot ten minste 1 oktober. Veen- en kleigronden drogen namelijk veel minder snel. Tevens zijn er boeren in de knel geraakt die door de uitbraak van bluetongue geen mest mogen uitrijden of afvoeren. De minister gaat dus echter niet verder dan verlenging tot en met 20 september.

Lees ook Langere uitrijperiode mest
Meer informatie Bekendmaking op site LNV

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.