Home

Achtergrond

NAJK, LEI en Rabobank werken samen aan opvolgingscursus

Het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK), het Landbouw Economisch Instituut (LEI) en de Rabobank hebben een samenwerkingsverband getekend met als doel samen cursussen te verzorgen voor bedrijfsopvolgers. Zo moet een goed verloop van bedrijfsopvolging in de agrisector worden bewerkstelligd.

Het samenwerkingsverband heeft de naam Rabo Opvolgers Perspectief gekregen en inmiddels hebben zich al ruim 300 jonge boeren voor het programma aangemeld. Het LEI tekende voor de inhoud van het programma en het NAJK voor de uitvoering. De eerste training van de inmiddels zeven geboekte trainingen begint in oktober.

Jonge agrariërs vinden tijdens het programma antwoord op een drietal vragen. Waar ligt mijn kracht?, kan ik het betalen? en hoe neem ik over? Zo krijgen ze inzicht in hun eigen kwaliteiten, een financiële scan en een ondernemerstraining. Het programma biedt tevens concrete handvaten om te werken aan de ondernemerskwaliteiten.

Meer informatie Website van de Rabobank

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.