Home

Achtergrond

Kavel ruilen op boerzoektkavel.nl

Agrariërs die geïnteresseerd zijn in kavelruil kunnen sinds 10 september gebruik maken van de site: ‘boerzoektkavel.nl’. De site geeft informatie over de werkwijze en de voordelen van kavelruil. Ook staan de projecten per provincie beschreven.

Het doel van kavelruil is om de landbouwstructuur te verbeteren waardoor landbouwers efficiënter en effectiever kunnen werken. Dit komt weer ten goede aan de ontwikkeling van het landelijk gebied in het algemeen. Praktisch gezien komt dit neer op bijvoorbeeld percelen dichter bij de bedrijfsgebouwen, concentratie van percelen of vergroting van een huiskavel.

Boerzoektkavel.nl is een initiatief van de Dienst Landelijk Gebied en het ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit. In eerste instantie heeft de site een informerend karakter, maar vanaf het voorjaar van 2007 moet de site ook een bemiddelend karakter krijgen. Te denken valt aan een systeem van vraag en aanbod van kavels.

Doel van het project is boeren te stimuleren om kavels te gaan ruilen. Daarnaast moet het een ontmoetingsplaats worden van organisaties die zich bezighouden met kavelruil. Kennis- en informatie-uitwisseling kan dan bijvoorbeeld via een forum plaatsvinden.

Meer informatie boerzoektkavel.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.