Home

Achtergrond

Het is nog mogelijk EIA aan te vragen

De geldpot voor de Energie Investerings Aftrek (EIA) is bijna leeg, maar het Agentschap voor duurzaamheid en innovatie (Senternovem), de beheerder van de regeling, neemt aanvragen nog gewoon in behandeling.

Het budget van € 139 miljoen over 2006 is zo goed als op, maar het ministerie van Economische Zaken gaat bekijken of er extra geld beschikbaar komt. Telers die nog van de regeling gebruik willen maken, moeten de aanvraag dan wel binnen drie maanden na de financiële verplichting ingediend hebben en het investeringsbedrag moet groter zijn dan 450 euro.

Het doel van de EIA is het stimuleren van investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen of in duurzame energie. De regeling is bedoeld voor ondernemers die in Nederland inkomsten- of vennootschapsbelasting betalen.

Het is een fiscale aftrekregeling, die een direct financieel voordeel biedt aan ondernemers die investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Van de jaarinvesteringskosten (aanschaf- en voortbrengingskosten) van deze bedrijfsmiddelen is, naast de afschrijving, 44% aftrekbaar van de fiscale winst.

Lees ook Pot EIA bijna leeg
Meer informatie Stappenplan aanvraagprocedure EIA

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.