Home

Achtergrond

Geen overgangsregeling MEP

Minister Wijn van Economische Zaken is niet bereid tot een overgangsregeling voor kleine projecten ten aanzien van de MEP. Dit bleek uit het algemeen overleg over de subsidieregeling voor duurzame energie met de vaste kamercommissie voor Economische Zaken.

De minister wil wel tuinders en andere ondernemers die naast de MEP subsidie grijpen beperkt tegemoet komen in hun schade. Het gaat hier om het compenseren van betalingen aan derden die ze reeds hebben gedaan. Bijvoorbeeld de kosten die gemaakt zijn bij het aanvragen van een vergunning, de notariskosten of de kosten van bouwtekeningen.

Wijn besloot 18 augustus nieuwe aanvragen voor het opwekken van groene stroom niet meer in behandeling te nemen. Veel ondernemers waaronder boeren en tuinders hadden echter al kosten gemaakt en geïnvesteerd in energieproductie via biogasinstallaties, windmolens en wkk’s (elektriciteitscentrales waarvan de restwarmte voor industriële processen, gebouwen verwarming/koeling of andere nuttige toepassingen gebruikt wordt).

Lees ook Geen subsidie meer voor duurzame energie
Meer informatie Studiemiddag Molens, mest en fiscus

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.