Home

Achtergrond

Teler strijdt mee om titel EK Ploegen

Spruitenteler en akkerbouwer Freek Boudeling uit Sint Philipsland in Zeeland doet mee aan het 23e EK Ploegen, dat vanavond officieel van start gaat in het Oostenrijkse Leithaprodersdorf.

Boudeling gaat voor de medailles in de categorie twee schaar wentel. Hij is al negen keer Nederlands kampioen. Maar internationaal heeft de Zeeuw nog nooit op het podium gestaan. Tijdens een wereldkampioenschap in Duitsland bereikte hij wel een keer de vierde plaats.

Morgen en overmorgen zijn er eerst officiële trainingen. Om aan de lokale grond te wennen. ”Je treft nooit twee keer dezelfde grond, dus je kunt die trainingen maar beter serieus nemen”, zegt Boudeling. Maar naast het serieuze wedstrijdelement trekt de gezelligheid van ploegelementen hem. “Onderling drijven we flink competitie. Na de wedstrijd is het gezellig en wordt de overwinning elkaar gegund.”

Boudeling moet het opnemen tegen 21 concurrenten, onder wie ook varkenshouder Ton Meeuwissen. De scherpste concurrentie is meestal afkomstig uit Engeland en Ierland. Maar ook van de Oostenrijkers verwacht Boudeling wel wat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.