Home

Achtergrond

Europese Commissie akkoord met benutten braakgewas

Minister Veerman gaf eerder al toestemming, maar nu heeft ook de Europse Commisie ermee ingestemd. Nederlandse veehouders mogen eventueel braakliggende gronden gebruiken voor de veevoederwinning.

Dit besluit is genomen om de door droogte getroffen veehouderij meer kans te geven voldoende veevoer binnen te halen. De bedrijven die baat hebben bij de verruiming van de regels zijn voornamelijk melkveebedrijven met meer dan 14 hectare maïs en een braakverplichting en gemengde bedrijven. Akkerbouwbedrijven mogen hun braakliggende landerijen niet maaien. In totaal mag ongeveer 5.000 van de 20.000 hectare braak benutten voor de voederwinning.

Lees ook Gras van braakliggend land mag gemaaid worden

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.