Home

Achtergrond

Subsidie voor energiebesparing

Minister Veerman van Landbouw trekt meer geld uit voor energieprojecten in de bedekte teelt. Zo wordt energiebesparing in de bloembollenteelt, de paddestoelenteelt en de glastuinbouw extra gestimuleerd.

Ondernemers kunnen projecten indienen die gericht zijn op kennisoverdracht met betrekking tot energiebesparing en de inzet van duurzame energie. Zowel de uitvoering als de kennisoverdracht komt vervolgens in aanmerking voor financiële ondersteuning.

De uitvoering van de regeling vindt plaats volgens de tenderprocedure. Dat wil zeggen dat ingediende projecten met elkaar concurreren om het beschikbare budget en de subsidie naar de beste projecten gaan. Er is in totaal 1.452.500 euro beschikbaar waarvan 1.349.000 euro voor de glastuinbouw, 42.000 euro voor de bollenteelt en 61.500 euro voor de paddestoelenteelt.

Voor meer informatie over de subsidievoorwaarden, aanvraagformulieren en brochures kunnen geïnteresseerden bellen met Het LNV-loket 0800 - 22 333 22 of kijken op www.hetlnvloket.nl. De aanvraagformulieren en brochures zijn vanaf eind augustus te downloaden vanaf deze site en te bestellen via het loket.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.