Home

Achtergrond

Sterke daling prijs melkquotum

De prijs die boeren voor melkquotum betalen is al een tijdje aan het dalen. Vergeleken met twee maanden geleden is die 12 procent gezakt. Per kilo vet is nu een prijs van prijs van 41 euro gangbaar. Dat blijkt uit cijfers van Makelaarsorganisatie de Melkstroom en Agrarisch bemiddelaar Steegro.

Hoeveel waarde aan de noteringen moet worden gehecht is onduidelijk omdat er niet veel transacties plaatsvinden. Op de quotummarkt is de handel namelijk al wekenlang minimaal. Potentiële kopers zijn huiverig omdat er steeds vaker wordt bericht over het vervroegd afschaffen van de melkquotering. Minister Veerman geeft ook het advies niet te investeren in quota. Met het oog op de vrije markt beschouwt hij het als geldverspilling.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.