Home

Achtergrond

Minder vaak rapporteren

Tuinders hoeven minder vaak te rapporteren over hun milieunormen. Deze verandering die staat in het Besluit glastuinbouw is deze week via een publicatie in het Staatsblad in werking getreden. De wijziging was al in december 2005 aangekondigd.

Voorheen moesten tuinders vierwekelijks rapporteren, vanaf nu is dat één keer per jaar. Wel moet vierwekelijks een logboek worden bijgehouden dat op het bedrijf ter inzage aanwezig moet zijn. Het rapporteren moet gebeuren via een geaccepteerde deskundige.

Een andere wijziging is dat het teeltplan niet meer vooraf hoeft te worden ingeleverd, maar het kan vanaf nu ook achteraf. Meting van analyse van spuitwater, drainwater en drainagewater hoeft ook niet meer maandelijks te gebeuren. Eens per kwartaal is nu voldoende.

Meer informatie Website Glastuinbouw en Milieu

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.