Home

Achtergrond

Kassen mogen niet meer volledig worden afgeschreven

Als het wetsvoorstel Werken aan winst er in de huidige vorm door komt gaat dat kwekers met kassen veel geld kosten. Kassen mogen hierin namelijk niet meer volledig worden afgeschreven, maar alleen nog maar voor de helft.

Reden hiervoor is dat kassen in de nieuwe wet worden geschaard onder gebouwen. Volgens de sector verschillen kassen echter wezenlijk van gebouwen. De levensduur is veel korter en de restwaarde is veel lager dan vijftig procent van de waarde voor de Wet Waardering Onroerende Zaken. (WOZ). Bijkomend probleem is dat de sector nog nooit met WOZ-waarde voor kassen heeft gerekend. Taxaties zullen derhalve niet eenvoudig zijn.

De nieuwe wet bevat overigens ook elementen die wel gunstig zijn voor glastuinders. Zo wordt een verlaging van de vennootschapsbelasting voorgesteld en een winstvrijstelling van minimaal vijf procent in de inkomstenbelasting.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.