Home

Achtergrond

Boeren krijgen deel modulatiekorting terug

Agrarische bedrijven die in 2005 Europese inkomenssteun hebben ontvangen krijgen in september een deel van de ingehouden modulatiekorting terug. Deze korting is vorig jaar toegepast op de eerst 5000 euro subsidie. Dat heeft Dienst Regelingen (DR) bekend gemaakt.

Modulatiekorting is geld dat wordt overgeheveld naar het budget voor plattelandsontwikkeling. Deze korting was vorig jaar drie procent. Dat betekent dat boeren maximaal 150 euro kunnen terugkrijgen. In de praktijk komt dat bedrag volgens DR nog iets lager uit. De Europese Commissie heeft namelijk bepaald dat Nederland niet meer dan 7 miljoen euro mag terugbetalen aan de maximaal 70.000 subsidie ontvangers. Het terugbetalen gebeurd naar rato.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.