Home

Achtergrond

Agrarische cao's op een rij

In totaal zijn er 25 agrarische 25 cao’s. Een deel hiervan zijn sector cao’s en een deel ondernemingscao’s. FNV Bondgenoten geeft op de eigen website van de meeste van die cao’s een korte, kernachtige samenvatting met een overzicht van de belangrijkste arbeidsvoorwaarden.

Bijzonder in de agrarische sector is het feit dat een aantal sociale regelingen in aparte overeenkomsten is vastgelegd en wordt uitgevoerd via de collectieve regelingen van de Colland fondsen. Dit geldt bijvoorbeeld voor afspraken over (vroeg)pensioen, VUT, aanvulling bij ziekte en arbeidsongeschiktheid. Op de website wordt daarom onderscheid gemaakt tussen de cao's met Colland regelingen en de overige agrarische cao’s.

Het is tevens mogelijk om via de website de volledige tekst van een cao bekijken of te downloaden. Nog niet alle cao's zijn digitaal beschikbaar. De vakbond hoopt dat over enige tijd op orde te hebben.

Meer informatie Site FNV

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.