Home

Achtergrond

Afspraken voor vakantiekrachten glastuinbouw

Vakantiekrachten in de glastuinbouw mogen werken in de buurt van heftrucks en ander rollend materiaal, mits er een afscheiding is die de vakantiekracht hiervan afschermt. Dat heeft de Arbeidsinspectie afgesproken met LTO, Nefyto en Glaskracht.

Volgens deze regels wordt de glastuinbouw niet meer gezien als een industriële omgeving. De regel dat jongeren niet aan gevaarlijke machines mogen werken blijft wel bestaan. Verder heeft Nefyto, de brancheorganisatie van gewasbeschermingsmiddelen, zich gebogen over de re-entrytijden. Het was zo dat jongeren na bespuiting na twee weken het gewas in mochten om werkzaamheden te verrichten. Er is nu een lijst samengesteld van middelen waarbij jongeren eerder het gewas in mogen. Voor de overige middelen blijft de herbetredingstijd van twee weken gelden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.