Home

Achtergrond

5 procent marge bij controle mestgebruik

Minister Veerman van Landbouw heeft besloten bij de controle op de naleving van het mestgebruik dit jaar een marge van 5 procent te hanteren. Hij wil hiermee voorkomen dat er te grote voorraden mest ontstaan. Dat schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer.

Door enige soepelheid bij de handhaving toe te staan moet daarnaast de terughoudendheid van akkerbouwers bij het gebruik van dierlijke mest worden weggenomen. Sinds de invoering van het nieuwe mestbeleid blijken veel akkerbouwers namelijk zeer voorzichtig te zijn hiermee.

De angst bestaat dat, door de wisselende hoeveelheden stikstof en fosfaat in dierlijke mest, de normen heel snel worden overschreden. Hierdoor is het gebruik van kunstmest toegenomen en zitten veel veehouders met volle mestputten.

Meer informatie Brief Veerman aan de Tweede Kamer

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.