Home

Achtergrond

45.000 aanmeldingen heretikettering agrarische bedrijfswoning

De belangstelling voor de laatste mogelijkheid om gebruik te maken van de landbouwvrijstelling op de ondergrond van de bedrijfswoning is erg groot. Ongeveer 45.000 boeren en tuinders hebben zich aangemeld voor de eenmalige heretiketteringsmogelijkheid.

In zijn besluit van 8 maart 2006 gaf de Staatssecretaris van Financiën boeren en tuinders nog éénmaal de kans om gebruik te maken van de landbouwvrijstelling op de ondergrond van de bedrijfswoning. Belangstellenden moesten zich voor 1 juli 2006 melden.

Het is nog niet vanzelfsprekend dat van alle aanmeldingen de bedrijfswoning van het ondernemingsvermogen naar het privé-vermogen wordt overgeheveld. Dit is afhankelijk van de uitkomst van de waardebepaling en de persoonlijke situatie van de ondernemer: het inkomen, wel of geen recht op verliescompensatie, het al dan niet staken van de onderneming.

Mr. P.L.F. Seegers (voorzitter Platform landbouwnormen, werkzaam bij Belastingdienst Oost))

Meer informatie Vragen en antwoorden fiscus rondom heretikettering agrarische bedrijfswoning

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.