Home

Achtergrond

Vernieuwing CAO groothandel AGF

De salarissen van de werknemers voor de Groothandel in Aardappelen, Groenten en Fruit (AGF) worden per 1 juli met 1,75 procent verhoogd. Werknemers die meer dan 40.000 euro per jaar verdienen hebben recht op minimaal de helft van deze procentuele verhoging.

De loonsverhoging is opgenomen in de nieuwe CAO die de sociale partners hebben gesloten voor de groothandel AGF. De toeslag voor het ’s nachts werken wordt hierin met tien procent verhoogd naar 35 procent. Nachturen zijn van middernacht tot 6 uur en op groothandelsmarkten van middernacht tot 5 uur. Een werknemer hoeft daarnaast op jaarbasis niet meer dan 208 overuren te maken.

De flexibele dienstenroosters over drie of zes maanden moeten verder volgens de nieuwe CAO tenminste één betalingsperiode van te voren bekend zijn. Tot slot worden alleen bij bedrijven met wisselende ploegendiensten met een structureel karakter de toeslagen over alle gewerkte uren buiten het werkvenster bij de berekening van de vakantietoeslag meegenomen. Datzelfde geldt voor de loondoorbetaling bij ziekte gedurende de eerste zes maanden en de pensioengrondslag.

Meer informatie De volledige tekst van de arbeisovereenkomst op site Frugi Venta

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.