Home

Achtergrond

Veerman geeft geen vergoeding voor schade vogelgriep

Het ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit betaalt niet mee aan de kosten voor de steunmaatregelen voor de pluimveesector vanwege de vogelgriep. De helft moet het bedrijfleven ophoesten via een productschapheffing en de andere helft komt uit Brussel.

Minister Veerman zei wel mee te willen betalen aan herstructurering. Daar doet de Europese Commissie weer niet aan mee. Er vindt overigens op dit moment nog overleg plaats tussen de productschappen, vertegenwoordigers van de Europese Commissie en het ministerie van LNV over hoe de marktondersteuning voor de pluimveesector er precies uit komt te zien.

Zeker is in ieder geval dat een vergoeding voor de gehele bedrijfstak niet haalbaar is. Er wordt vooral gekeken naar steun voor productiebeperking en vergoeding van voorraadvorming. Over een maand volgt hier duidelijkheid over. De totale schade wordt geschat op 70 miljoen euro, inclusief de niet te vergoeden opbrengstderving door lagere prijzen.

Lees ook Europarlement beslist donderdag over steun pluimveebedrijven

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.