Home

Achtergrond

Sociale verzekeringen verhoogd

De uitkeringen op grond van een aantal sociale verzekeringswetten worden met ingang van 1 juli 2006 verhoogd. Dit is het gevolg van de aanpassing van het wettelijk minimumloon en de sociale uitkeringen aan de ontwikkeling van de lonen en prijzen.

Onder meer de IOAZ voor bedrijfsbeëindigers is opnieuw vastgesteld. De bruto grondslag voor IAOZ voor gehuwde en ongehuwde partners bedraagt 1374,24 euro per 1 juli, inclusief vakantiegeld. Voor alleenstaanden is dat 1066,44 euro.

De netto uitkering voor een echtpaar waarvan beide partners 65 jaar of ouder zijn en die alleen AOW ontvangen stijgt met bijna 10 euro per maand, in vergelijking met de uitkering die gold op 1 januari 2006. De totale netto uitkering voor een dergelijk echtpaar komt daarmee op 1200 euro per maand.

Meer informatie Bekendmaking op site SZW met overzicht van alle nieuwe bedragen

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.