Home

Achtergrond

Regeling functiewijziging geopend

Boeren kunnen zich van 15 juni tot en met eind juli 2006 inschrijven voor de regeling SN-functieverandering. Dat is de subsidieregeling voor boeren die hun grond definitief willen omzetten in natuur.

Om de extra inschrijvingsronde gerucht te geven is een wervings- en voorlichtingscampagne ingegaan met veldbijeenkomsten in het hele land bij boeren die hebben meegedaan. Dit is nodig omdat er nog maar 2.140 hectare nieuwe natuur is opgeleverd terwijl er tot 2018 ruim 40.000 hectare nieuwe natuur moet zijn. Het is overigens niet zo dat die 40.000 hectare allemaal van boeren moet komen. Ook andere grondeigenaren kunnen grond omzetten in natuur.

Volgens SBNL is er al wel veel belangstelling voor de campagne. Dit is de organisatie voor particulier en agrarisch natuurbeheer en één van de organisatoren van de campagne. De interesse is groter geworden sinds bekend is geworden dat de compensatie voor de waardedaling vrij is van inkomstenbelasting. Ook krijgen deelnemers een beheervergunning, afhankelijk van het natuurdoel op hun grond.

Meer informatie Website SBNL

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.