Home

Achtergrond

Minder afhankelijk van één leverancier en lagere kosten

Groeinet heeft een protocol ontwikkeld om gegevens uit alle registratiesystemen te kunnen uitwisselen. Dit heeft verschillende voordelen. Het maakt ondernemers minder afhankelijk van één leverancier en voor de leveranciers betekent het een verlaging van de ontwikkelingskosten.

Groeinet ontwerpt, bouwt en beheert ICT-oplossingen voor de agrifood- en energiesector. Met name in de glastuinbouw wordt een veelheid aan gegevens vastgelegd. Het gaat hier bijvoorbeeld om padregistratie, opbrengstprijzen, energieverbruik, klimaatgegevens of bijvoorbeeld plantensoorten. Veelal willen ondernemers deze gegevens met elkaar vergelijken en overzichtelijk weergeven. Het nieuwe systeem moet hierbij helpen.

In andere sectoren is het al gebruikelijk om sectorstandaarden te beheren in een onafhankelijke gebruikersgroep of vereniging. Een voorbeeld hiervan is de EDI-AGRO waarin alle aangesloten gebruikersgroepen zijn verenigd. Groeinet wil het protocol in een dergelijke vereniging onderbrengen.

De standaard is geschikt voor alle gegevens uit alle systemen. In de praktijk kan de leverancier of beheerder van de klimaatcomputer, padregistratie of prijzensysteem van een handelshuis het protocol toepassen en koppelingen realiseren. De gegevens stromen vervolgens als het ware van de ene naar de andere computer.

Meer informatie Persbericht Groeinet
Meer informatie Website Groeinet

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.