Home

Achtergrond

Informatieavonden seizoenwerk

LTO Noord en Colland houden van 19 juni tot en met 6 juli zeven regionale informatieavonden over de nieuwe regels voor seizoenwerk. Dit omdat vanaf 2 juni werknemers uit de acht nieuwe EU-landen gemakkelijker aan de slag kunnen in de agrarische sector.

Nieuw is ook de verplichte eerstdagsmelding bij de Belastingdienst per 1 juli 2006. Deelnemers krijgen onder meer informatie over de werkgeverskosten die omlaag gaan en hoe de regels voor gelegenheidsarbeid precies zijn veranderd.

De nieuwe regelgeving heeft invloed op de beschikbaarheid van mensen en de kosten. Dit is belangrijk voor de bedrijfsvoering en de personeelsbezetting. De bijeenkomst is voor alle werkgevers in de land- en tuinbouw, dierlijk en plantaardig. De informatieavonden worden gehouden in Geldermalsen, Asten, Goes, Tilburg, Zoetermeer, Alkmaar en Drachten.

Lees ook Versnelde opening voor vijf sectoren
Lees ook Eerstedagsmelding werknemers verplicht
Meer informatie Bekendmaking op site LTO Nederland
Meer informatie Dossier toetreding werknemers nieuwe lidstaten op site LLTB

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.