Home

Achtergrond

Extra geld voor robuuste verbingen

De subsidie voor de aankoop van lastig verwerfbare landbouwgronden gaat omhoog. Dat heeft het ministerie van Landbouw bekend gemaakt. Voor de uitvoering van de aankopen stelt minister Veerman dit jaar ruim 66 miljoen euro beschikbaar.

De gronden liggen op plekken waar zogenoemde robuuste verbindingszones zijn gepland. Door gebrek aan rijkssteun konden deze gronden tot nu toe echter nog niet worden gekocht. De minister stelt ook meer geld beschikbaar voor de aankoop en vrijmaking van pacht van kleine landbouwpercelen, die maatschappelijk gezien van grote waarde worden geacht. Terreinbeherende organisaties krijgen dit land vervolgens in beheer. Ook staatsbosbeheer en de provincie profiteren van deze extra aankoopimpuls.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.