Home

Achtergrond

EU-subsidie niet gekort

Ondernemers die hun verzamelaanvraag tussen 15 mei en 31 mei van dit jaar bij Dienst Regelingen hebben ingediend, worden niet gekort op hun uitkering. Dat heeft het beheerscomité van de Europese Commissie besloten. Minister Veerman had bij de Europese Commissie op deze versoepeling aangedrongen.

In totaal waren er circa 10.000 agrarische ondernemers die door hun late indiening gekort zouden worden op de subsidie. Volgens de minister is dit ook aan de slechte bereikbaarheid van Dienst Regelingen te wijten. In het beheerscomité is overigens geen versoepeling voorgesteld voor de kortingsperiode voor de aanvraag toeslagrechten.

Wijzigingen in het bouwplan kunnen nog tot 15 juni worden doorgegeven. Deze leiden niet tot een korting op de subsidieaanvraag. Vanaf juni zal Dienst Regelingen de definitieve toekenning van de toeslagrechten versturen. De toewijzing van de nationale reserve wordt pas in september vastgesteld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.