Home

Achtergrond

Cehave: keus varkensvoer goed overwegen

Varkenshouders moeten de keuze voor een droog- of brij­voerinstallatie voor hun dieren goed overwegen. Daarbij spelen niet alleen economische factoren een rol, maar ook wetgeving. Dat stelt mengvoerfabrikant Cehave Landbouwbelang.

Veel varkenshouders die nieuw­bouwen of renoveren staan voor de keuze een droog/ of brijvoerin­stallatie te installeren. Een inschatting van de marktprijzen van enkelvoudige producten is hierbij volgens Cehave Land­bouwbelang belangrijk.

De productprijzen bepalen de kosten van mengsels. Omdat de productprijzen fluctueren, moet het voersysteem volgens Cehave flexibel met diverse natte en dro­ge bijproducten en losse grond­stoffen kunnen werken.

Het aantal producten, dat een varkenshouder in een droogvoer­installatie kan verwerken, is be­perkt. Te vochtige CCM of brood, maar ook vetrijke mengsels, ge­ven snel problemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.