Home

Achtergrond

Woning en twee percelen grasland zijn voor WOZ niet één onroerende zaak

De gemeente Zaanstad heeft een woonhuis en twee percelen grasland voor de toepassing van de Wet waardering onroerende zaken (Wet WOZ) als één onroerende zaak aangemerkt. Onterecht volgens de rechtbank Haarlem.

Voor de waardering in het kader van de WOZ heeft de gemeente een vrijstaande woning en twee nabij gelegen percelen grasland als één object beschouwd. De waardering is vastgesteld op € 831.000.

De eigenaar is van mening dat het afzonderlijke objecten zijn. Na bezwaar van de eigenaar is de waardering verminderd tot € 556.000. Maar volgens de eigenaar dient dit nog te worden gesplitst in € 518.000 voor de woning en € 38.000 voor de percelen grasland.

De twee percelen grasland liggen schuin achter het woonhuis en worden gebruikt voor het hobbymatig houden van schapen. De percelen worden van de woning gescheiden door water en zijn alleen per boot te bereiken. De rechtbank oordeelt dat het woonhuis en de percelen naar de omstandigheden beoordeeld niet bij elkaar horen in de zin van artikel 16, letter d, Wet WOZ.

Hierbij is onder meer van belang dat de mogelijkheid van een gezamenlijke verkoop van het woonhuis en de percelen zich niet snel zal voordoen en dat de percelen beperkt bereikbaar zijn.

Meer informatie Volledige uitspraak van de Rechtbank Haarlem

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.