Home

Achtergrond 159 x bekeken

Werkgevers ontvangen een belastingkorting voor MBO-stagiairs

Werkgevers krijgen een belastingkorting van maximaal 1200 euro als zij scholieren uit het MBO een stage aanbieden. Dit schrijft minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in een brief aan de organisaties van werkgevers en werknemers.

Werkgevers die scholieren een kortdurende stage aanbieden, krijgen door de nieuwe maatregel een vermindering van de belastingafdracht van maximaal € 1.200. Dat geld voor een stage van een jaar. Duurt de stage slechts twee maanden dan ontvangt de werkgever een belastingkorting van € 200. Het gaat om scholieren op het niveau MBO-1 en MBO-2. Deze groep scholieren heeft vaak problemen om een stageplaats te vinden.

Daarnaast krijgen werkgevers een extra korting van € 1.500 als zij jongeren in dienst hebben die werken volgens de zogeheten beroepsbegeleidende leerweg. Voor werkgevers met werknemers die de beroepsbegeleidende leerweg volgen, gold al een belastingkorting van € 1.500. Met de nieuwe maatregel wordt deze korting op € 3.000 gebracht. De extra korting geldt ook voor werkgevers die een werknemer in dienst hebben die voorheen werkloos was en wordt opgeleid tot MBO-2 niveau.

De belastingmaatregelen worden volgende week bij de Tweede Kamer ingediend zodat deze nog deze zomer kunnen ingaan.

Meer informatie Bericht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.