Home

Achtergrond

Verpakkingskosten buiten beschouwing

Het Productschap Tuinbouw laat de verpakkingskosten voortaan buiten beschouwing bij het bepalen van de heffing voor telers van groenten en fruit. De inkoopkosten van het verpakkingsmateriaal moeten dan wel aantoonbaar zijn in de administratie van de teler. Dat heeft het bestuur bepaald.

Alleen de kale waarde van het product telt vanaf 2006 mee. Tot nu toe werd de teeltheffing over de gefactureerde waarde van de producten geheven. Dus inclusief de consumentenverpakking. Voor de winst gold hetzelfde. Nu mogen de inkoopkosten van de verpakking worden afgetrokken. Kosten van arbeid zijn uitgesloten van aftrek.

De heffing van het productschap bedraagt voor 2006 voor telers van glasgroenten 0.468 procent van de omzet, vollegrondsgroente- en fruittelers betalen 0,153 procent en champignonkwekers 0,170 procent.

Lees ook PT-heffing groenten en fruit verlaagd

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.