Home

Achtergrond

Toeslagrechten automatisch over naar bedrijfsopvolger

De gegevens voor de toeslagrechten kunnen voortaan automatisch worden overgezet naar de bedrijfsopvolgers. Een private overeenkomst is niet meer nodig. Dat heeft Dienst Regelingen bekend gemaakt.

Voorheen werden de opgebouwde referentiegegevens niet beschikbaar gesteld voor de zoon of dochter die het bedrijf overnemen. Vooral voor bedrijven die grond pachten of huren is de nieuwe regeling gunstig. Dat is zo omdat de toeslagrechten niet in eigendom overgedragen kunnen worden bij pacht/huur. Boeren die te maken hebben met een dergelijke overdracht hoeven overigens niks te doen. Dienst Regelingen verstuurd aan alle betrokkenen een bijgewerkt overzicht van toeslagrechten.

De uitvoerende organisatie van het ministerie van Landbouw gaat de agrarische ondernemers verder via internet op de hoogte houden van de voortgang van de verwerking van de formulieren die voor 15 mei ingediend moesten worden. Dienst Regelingen wil de verwerking van de Gecombineerde Opgave en de aanvraag voor toeslagrechten op termijn per bedrijf inzichtelijk maken.

Ruim 9000 boeren hebben enkele dagen te laat de aanvraag voor de inkomenstoeslag ingediend. Een strafkorting van één procent per dag dreigt voor hen. Minister Veerman lobbyt momenteel voor soepelheid bij de strafkorting tijdens de informele EU-vergadering van landbouwministers.

Lees ook Gecombineerde opgaaf kan nog worden ingediend, maar er volgt wel een korting
Lees ook Wijzigen toeslagrechten voor alle boeren tot 15 juni mogelijk

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.