Home

Achtergrond

Tegemoetkoming oogstschade lager door overschrijding budget

Het budget van 4 miljoen euro voor de Tegemoetkomingsregeling Oogstschade 2002 wordt overschreden. Dat heeft Dienst Regelingen bekend gemaakt. De uitvoerende organisatie van het ministerie van Landbouw had er niet op gerekend dat de bedragen van de geleden schade zo hoog zouden uitvallen.

Er zijn tussen 27 februari en 20 april (data van openstelling) namelijk zelfs minder aanvragen binnen gekomen dan verwacht. Dienst Regelingen rekende op 250 aanvragen, maar het waren er uiteindelijk 137. De tegemoetkoming is bedoeld voor agrariërs die door de zware regenval in 2002 meer dan 30 procent schade hebben geleden op de opbrengsten van de gewassen van dat jaar.

De exacte bedragen zijn nog niet bekend omdat nog niet alle aanvragen zijn geïnventariseerd. Ook moet de vaststelling van de normbedragen voor een aantal gewassen nog gebeuren. Maar het is al wel duidelijk dat de ondernemers, vanwege de overschrijding van het budget, hoogstwaarschijnlijk minder geld krijgen dan ze hebben aangevraagd.

De aanvragers krijgen uiterlijk 25 september van Dienst Regelingen een schriftelijk besluit over hun aanvragen.

Lees ook Vanaf volgende week tegemoetkoming oogstschade 2002 aanvragen
Lees ook Vier miljoen euro voor oogstschade 2002
Lees ook Groen licht voor vergoeding waterschade 2002

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.