Home

Achtergrond

Stimuleringsregeling om energiekosten te verminderen

De overheid en de tuinbouworganisaties gaan gezamenlijk werken aan een stimuleringsregeling voor de glastuinbouw. Deze regeling moet de sterk gestegen energiekosten in de sector opvangen. Dat hebben de voorzitters van Glaskracht Nederland, LTO Nederland en het Produktschap Tuinbouw met minister Veerman afgesproken.

De glastuinbouw heeft veel last van de sterk gestegen energieprijzen. Afgesproken is daarom te proberen de komende drie jaar 210 miljoen euro te reserveren voor de stimuleringsregeling. Een meerderheid van de Tweede Kamer staat hier achter. Het is de bedoeling dat het bedrag komt uit de aardgasbaten van de overheid. Garanties zijn er echter nog niet gegeven.

Lees ook Eigen systeem handel CO2– emissierechten voor glastuinbouw

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.