Home

Achtergrond

Productschap Tuinbouw verlaagt heffingen

De heffingstarieven van het Productschap Tuinbouw voor kwekers en handelaren van boomkwekerijproducten en vaste planten voor 2005 zijn met twintig procent verlaagd. De basisheffing is van 90 euro naar 60 euro gegaan. Dat heeft het bestuur van het Productschap besloten.

De heffing geldt voor de toegevoegde waarde. Het bedrag verkregen door verkoop van bomen en vaste planten te verminderen met het inkoopbedrag van producten en gewassen. Hierbij mogen alleen de (aantoonbare) vrachtkosten afgetrokken worden.

De heffing die geldt over de toegevoegde waarde is 0,52 procent, met een maximum bedrag van 900.000 euro. Over 2004 was dat nog 0,65 procent en een jaar daarvoor 0.8 procent. Dat houdt een daling van 35 procent in drie jaar tijd in.

Ook de heffingpercentages voor de toegevoegde waarde boven de 900.000 euro zijn met 20 procent verlaagd. De maximumheffing is in twee jaar tijd van 16.065 euro naar 12.035 euro gegaan.

Meer informatie Bekendmaking op site Productschap Tuinbouw

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.