Home

Achtergrond

Per 17 mei innovatievouchers MKB aanvragen

Voor deze inschrijfperiode komen er 6.000 innovatievouchers beschikbaar voor MKB-ondernemers. Met ingang van 17 mei kunnen ondernemers een innovatievoucher aanvragen bij SenterNovem.

Na de pilots in 2004 en 2005 krijgt de Subsidieregeling innovatievouchers nu in 2006 een definitief karakter. Nu zijn er echter twee soorten vouchers beschikbaar: 3.000 kleine en 3.000 grote vouchers:
• Een kleine voucher is € 2.500 waard en kan éénmalig worden verkregen; daarmee wordt de ondernemer gestimuleerd een eerste stap naar een kennisinstelling te zetten.
• De grote voucher is € 7.500 waard en kan éénmaal per jaar worden verkregen. Hiervoor geldt dat ondernemers 1/3 van de totale projectkosten zelf moeten bekostigen.

Vanaf 17 mei kunnen aanvragen worden ingediend. Deze zullen op volgorde van binnenkomst worden behandeld. Aanvragen die eerder binnenkomen worden niet in behandeling genomen.

Ondernemers die al een voucher hebben gekregen in een van de eerdere pilotrondes wordt geen kleine voucher meer verstrekt. Een voucher is zes maanden geldig na verstrekking aan de ondernemer. Binnen deze periode moet de voucher door een kennisinstelling worden gedeclareerd bij SenterNovem Het moet gaan om een kennisoverdrachtsproject; een project waarbij de ondernemer nieuwe, toepasbare kennis ontvangt. Deze kennis kan de ondernemer gebruiken voor de vernieuwing van zijn product, productieproces of dienst.

Meer informatie Site van SenterNovem
Lees ook EZ wil 3.000 innovatievouchers per jaar verdelen

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.