Home

Achtergrond

Ook Nederland krijgt uitstel voor inkomenstoeslag

Europees Commissaris Fischer Boel ziet door de vingers dat ruim 9000 boeren te laat de aanvraag voor de toeslagrechten hebben ingestuurd. Nederland krijgt net als Engeland, Finland en andere landen twee weken uitstel. Dat heeft Fischer Boel tijdens een EU-vergadering aan minister Veerman meegedeeld.

Zo wordt Nederland hetzelfde behandeld als de andere landen die om soepelheid hebben gevraagd. Als reden voor de soepele behandeling noemt Fischer Boel het feit dat het de eerste keer was dat boeren de inkomenstoeslag moesten inleveren. Deze is gekomen in de plaats van een deel van de productiesubsidies. Dit is gedaan om overproductie te beperken. Fischer Boel wil de boeren en de ministers niet nog meer moeilijkheden geven.

Een strafkorting van één procent per dag dreigde voor de boeren die de opgaaf te laat hebben ingediend. Het gaat hier al gauw om enkele miljoenen euro’s. Volgens minister Veerman had de late indiening te maken met de grote drukte bij het LNV-Loket. De telefonische hulpdienst was soms overbelast en onbereikbaar.

Lees ook Toeslagrechten automatisch over naar bedrijfsopvolgers

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.