Home

Achtergrond

Lange termijn saldo €349 per zeug; €65 per varken

Het saldo voor de lange termijn in de zeugenhouderij is vastgesteld op €349 per gemiddeld aanwezige zeug. In de vleesvarkenshouderij is dat €65 per gemiddeld aanwezig varken. Dat heeft het overleg prijsindicaties varkenshouderij berekend.

De begrotingsnormen zijn bruikbaar bij bedrijfsbegrotingen of aanvragen voor het borgstellingsfonds. Ook worden ze gebruikt bij KWIN 2006/2007.
Zeugenvoer kost €18 per 100 kilo, biggenvoer €28,50 en er worden 24,0 biggen grootgebracht per zeug. De biggenprijs is gesteld op €40 per big. Vleesvarkensvoer kost €18 per 100 kilo. De vleesprijs is €1,25. De voerconversie is €2,66 en de groei 777 gram per dag. De uitval komt uit op 3,0 procent.In vergelijking met de Agrovisioncijfers van 2005 houdt het overleg prijsindicaties rekening met hogere voerkosten, een iets lagere biggenproductie en een wat lagere biggen- en vleesvarkensprijs voor de lange termijn. De groei en voerconversie zijn gelijk aan de cijfers van Agrovision.

In de berekending zijn kosten opgenomen om een uitbraak van een dierziekte te financieren. Deze zijn, net als vorig jaar, bepaald op €6 per zeug en €0,20 per afgeleverd varken. Mestkosten zijn niet opgenomen. Deze bedragen voor de lange afstand €15 per kuub, inclusief alle bijkomende kosten. De regionale mestafzetkosten verschillen per gebied, maar zijn €3 hoger dan het gemiddelde van de afgelopen drie jaar.

Meer informatie Achtergronden bij de begrotingsnormen

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.