Home

Achtergrond

Kortingloze maand voor Gecombineerde opgave suikertelers

Suikertelers krijgen een maand extra om zonder korting op de toeslagrechten correcties aan te brengen op hun aangifte. Dat heeft het ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit bepaald.

Het nieuwe suikerbeleid is de oorzaak van het respijt. De gegevens daarover zijn nog maar kort bekend. De uiterlijke aangiftedatum blijft 15 mei, maar suikertelers krijgen nog tot 15 juni de tijd om de gecombineerde opgave te aan te passen.

De vrees bestaat overigens dat lang niet alle aangiften voor die datum binnen zijn. Dat is belangrijk want wie te laat is wordt volgens de Europese regelgeving op de toeslagrechten gekort. Nederland heeft zelf niet de mogelijkheid soepel om te gaan met de sluitingsdatum, daar is toestemming van de Europese Commissie voor nodig.

Lees ook Verruiming openingstijden LNV-Loket
Lees ook Slechts 14 procent Gecombineerde opgaves binnen

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.