Home

Achtergrond

Een derde van de boeren moet aanvraag nog opsturen

Er zijn inmiddels tweederde van de aanvragen voor de gecombineerde opgave bij Dienst Regelingen binnengekomen. Agrariërs hebben tot maandag 15 mei 24.00 de tijd om deze opgave en de aanvraag voor toeslagrechten te verzenden. Bij te late inzending volgt een korting op de premie.

Het overgrote deel is via de papieren aangifte verstuurd. Dienst Regelingen zegt van tevoren al een piek tijdens de laatste dagen te hebben verwacht en vindt het dus niet vreemd dat het nu de waarheid is geworden. De vrees bestaat nu dat door de topdrukte de laatste paar dagen formulieren niet op tijd binnen zullen komen en boeren premie gaan mislopen.

Maar er zijn ook boeren die premie gaan verspelen doordat ze er te laat naar gaan kijken, niet de juiste formulieren hebben ontvangen of waarbij het veel te lang duurt voordat de juiste formulieren zijn binnengekomen. Dienst Regelingen bestrijdt dit overigens. Volgens haar moeten alle boeren het goede formulier om toeslagrechten aan te vragen hebben ontvangen.

Lees ook Bereikbaarheid LNV-Loket per dag bijgehouden
Lees ook Wijziging toeslagrechten voor alle boeren tot 15 juni mogelijk
Lees ook Aantal toeslagrechten bij veel bedrijven onduidelijk

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.