Home

Achtergrond 169 x bekeken

Aantal toeslagrechten bij veel bedrijven onduidelijk

Bij ongeveer 10.000 boeren is onduidelijk hoeveel toeslagrechten ze moeten krijgen. Dat heeft Dienst Regelingen (DR) van het ministerie van Landbouw Natuur en voedselkwaliteit bekend gemaakt.

Verschillende bedrijfsmutaties (overdracht, splitsing, fusie) die zich tussen de referentieperiode 2000-2002 hebben voorgedaan zijn hier de oorzaak van. Hierdoor is het huidige referentienummer niet gekoppeld aan de referentieperiode. In de meeste gevallen gaat het om ondernemers die al wel toeslagrechten hebben aangevraagd maar nu niet op internet kunnen terugvinden op hoeveel rechten ze aanspraak kunnen maken.

DR meldt dat ze dit probleem niet heeft voorzien. Ze raadt de boeren aan altijd het aanvraagformulier toeslagrechten in te sturen en bij de perceelopgave bij alle percelen aan te geven dat ze daarop toeslagrechten willen verzilveren. Vervolgens maakt DR de koppeling tussen percelen en toeslagrechten, en gaat daarbij steeds uit van het meest gunstige geval voor de ondernemer. Dit kan maanden gaan duren voor de 10.000 agrariërs.

Lees ook Kortingloze maand voor gecombineerde opgave suikertelers
Lees ook Slechts 14 procent gecombineerde opgaves binnen

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.