Home

Achtergrond 164 x bekeken

Subsidieregeling Groene Hart opengesteld

De subsidieregeling Kwaliteitsimpuls Groene Hart is sinds 3 april opengesteld. Tot 1 juni kunnen hiervoor aanvragen worden ingediend bij de Dienst Landelijk gebied.

De regeling bestaat sinds 1998. Sinds die tijd is er elk jaar tussen de drie en vijf miljoen euro beschikbaar voor het verbeteren van natuur, milieu, recreatie en toerisme, landschap en landbouw in het Groene Hart. Het ministerie van LNV is verantwoordelijk voor de regeling.

Van de 13,5 miljoen euro die nu beschikbaar is gesteld, is 2,6 miljoen euro gereserveerd voor agrarische structuurversterking. Dit moet bijdragen aan het behoud van landbouwbedrijven in het Groene Hart. Subsidie kan bijvoorbeeld worden aangevraagd voor verbreding of voor verbetering van de infrastructuur.

Om de kans op toekenning te verhogen is het verstandig om vooraf het ingevulde formulier voor advies aan DLG voor te leggen. Dit voorkomt teleurstellingen, wanneer de project om technische redenen zou worden afgewezen. Het informatiepakket Kwaliteitsimpuls van DLG is op te vragen via 070-3371218.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.