Home

Achtergrond

Ruim 400 boeren in 2005 gekort op premie

420 boeren krijgen te maken met een korting over de aangevraagde inkomenssteun in 2005. Ze krijgen hier een brief over van Dienst Regelingen.

Een boer die niet voldoet aan één of meer randvoorwaarden in het kader van het Gemeenschappelijk landbouwbeleid, ook wel cross-compliance genoemd wordt gekort. Vorig jaar gebeurde dat voor het eerst. De 420 boeren vertegenwoordigen ongeveer 0,5 procent van de 80.000 ondernemers die een verzamelaanvraag inkomenssteun hebben ingediend.

Het grootste deel van de vastgestelde niet-nalevingen ligt op het terrein van de verplichtingen met betrekking tot de indentificatie en registratie (I&R) van runderen. Daarnaast betreft het niet-nalevingen vanuit de mestwetgeving (uitrijbepalingen) en in mindere mate de verplichting om braakgelegde percelen in te zaaien met een groenbemester.

De hoogte van de randvoorwaardekorting bedraagt voor vrijwel alle betrokken agrarische ondernemers 1 procent van de door hen in 2005 aangevraagde steun. Een kleine groep van ongeveer vijftig ondernemers krijgt een hogere korting. Zij zijn inmiddels telefonisch op de hoogte gesteld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.