Home

Achtergrond

Geen vergunning meer nodig voor opslag rode diesel

Staatssecretaris Wijn van Financiën wil de vergunning voor het opslaan van rode diesel laten vervallen. Ook moet de loonbelastingverklaring binnenkort niet meer nodig zijn. Deze maatregelen staan in het rapport ‘Beleving telt’ oftewel de Paarse krokodil wat binnenkort in de Tweede Kamer wordt besproken.

Wijn wil met deze maatregelen het aantal fiscale vergunningen nog verder verminderen. Rode diesel is brandstof voor onder meer de landbouw. Voor het rijden op de openbare weg is het gebruik ervan verboden. Het is goedkoper omdat er minder accijns op drukt (5 eurocent tegenover 35 eurocent voor gewone diesel). Volgens Wijn is de vergunning voor opslag overbodig omdat de controles op misbruik van rode diesel op de openbare weg volstaan.

De loonbelastingverklaring die de werkgever aan zijn nieuwe werknemers moet verstrekken, is naar mening van de staatsecretaris niet meer nodig omdat er voldoende contactmomenten zijn tussen werknemer en werkgever. De verklaring hoeft na goedkeuring van Wijns voorstel dan ook niet meer naar de belastingdienst gestuurd te worden.

Lees ook Duitsland blokkeert oplossing gebruik rode diesel over de grens
Meer informatie Bekendmaking op site ministerie van Financiën

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.